Lika men Olika v. 17

Den här veckan vill vi påbörja ett arbete där vi vill uppmärksamma likheter oss människor emellan. Vi vill arbeta för tolerans och förståelse av att det finns både likheter och olikheter mellan oss men vi alla skall vara fria att vara oss själva. Vi är fria att tro, tycka och vara de vi vill och vi måste acceptera andras frihet till att vara den de vill vara. Vi kommer att prata om det på vår storsamling och vi kommer att göra lekar och ha samtal. Vi fortsätter under nästa vecka. Kom ihåg: Vi är Lika men Olika!

Vi påbörjar också ett annat stort och roligt projekt nu i veckan. Utifrån målet i läroplanen att barnen skall upptäcka närområdet kommer vi ge oss ut på utflykter. Utflykterna kommer att göras i smågrupper och barnen kommer att få välja utflyktsmål utifrån 6 förslag på platser som vi vuxna ansett som genomförbara utifrån barnens förslag. Ni som har barn i år 2 känner igen detta från förra året då vi gjorde samma sak.

Utflyktsmålen som de kommer att få välja mellan blir: Svampen, Besök hos ambulansen, Fiska, Stadsparken/Wadköping, Länsmuseet, Skateparken OBS: Skateparken kan endast väljas av tvåor. Vi återkommer med mer information när det närmar sig. Först måste alla barnen välja.

OBS: Förra veckan angav vi fel datum för tidig stängning av fritids. Nästa tidiga stängning av fritids, 16.00,  är den 8/5!

Vi ber er att ni kontrollerar så att era barn har ordentligt med kläder till skolan. Som ni märker är vädret väldigt växlande men vi på fritids är ute i vår verksamhet så regnkläder, stövlar och ombyte behövs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s