Vecka 43 på Opalen

I fredags fick vi på storsamlingen lära oss lite mer om Japan som numera är vår inspirationskälla. Vi fick se japanska skrifttecken, mangabilder, flaggan och vi tittade också på världskartan var Japan ligger. Vi försökte också gissa hur många människor det bor i Japan och det var svårt.

Mangakurserna (Manga=serier på japanska) var uppskattade och de som är med och ritar Manga kommer att få ställa ut sina bilder på Hagabiblioteket. Även denna vecka ritar de som vill Manga på onsdag och torsdag.

Vi kommer också att städa inne och ute denna vecka. Enligt läroplanen skall vi lära barnen att ta ansvar för mer än sig själv och denna vecka tar vi lite extra ansvar för vår inne och utemiljö. Barnen kommer få samla poäng genom städningen. Poängen som samlas bygger upp ett japansk hus i några etapper. Om alla etapper är på plats på fredag så blir det Pokemon och pinnar (?) efter storsamlingen. Då kommer vi också få reda på varför ett japanskt hus är byggt som det är.

För er som är här på lovet påminner vi om att ni behöver vara här senast 9.30 innan vi drar igång med aktiviteter.

Kom ihåg att Fritids och Skola är stängt på måndag den 31/10 och måndagen därefter den 7/11 stänger fritids klockan 16.00

fullsizerender-2

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s