Vecka 40 på Opalen samt viktig information

Hej
Vi börjar med en viktig information angående frukost:
Fr o m  måndag v 40 har vi nu möjligheten att äta frukost inne i matsalen. Frukosten börjar serveras från kl 7.30. De barn som behöver äta frukost följer då med en pedagog in i matsalen och äter där under lugn och ro. Kvar på Korallen finns ännu en pedagog för att ta emot de barn som äter frukost hemma. På detta sätt blir det en lugn start både för de som ska äta frukost hos oss och för de som redan ätit hemma och kommer in på Korallen.
Om ditt barn ska äta frukost på fritids behöver det vara på plats senast kl 7.25. Det finns ingen möjlighet att droppa in till frukosten senare.
En del barn har fått presenter av sina hemliga kompisar men inte alla ännu så vi fortsätter med den aktiviteten.
Att pokémon är populärt hos många barn är ingen nyhet och eftersom vår uppgift på fritids är att fånga barnens intressen och göra fritidsundervisning av dem så kommer vi erbjuda olika pokémonpyssel och pokémonbingo denna vecka.
Vi jobbar hela tiden med att hitta hållbara strukturer och rutiner på vår avdelning och vi börjar nu komma fram till en del saker som vi kan spika som ytterligare rutiner. Exempelvis upplever vi att denna barngrupp som vi har behöver komma ut en stund direkt efter skolan. När vi provat att vara inne så har det ofta resulterat i en för hög ljudnivå och för mycket spring. Så efter samlingen går vi ut innan mellis alla dagar utom fredagar. På fredagar samlas vi båda klasserna för storsamling med läsning av Guldboken och just på fredag blir det Bingo efteråt.
img_0020
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s