Att Upptäcka!

Nu är vi i full gång med vårt nya tema! Den här gången vill vi berika barnens fritids genom att upptäcka närområdet. Vi har utifrån Lgr 11 planerat in olika aktiviteter på våra tre avdelningar, som passar barnens ålder och deras intressen.

Alla som arbetar i skolan ska:

”verka för att utveckla kontakter med kultur- och arbetsliv, föreningsliv samt andra verksamheter utanför skolan som kan berika den som lärande miljö.” Lgr 11

Det är viktigt att innehållet i vår verksamhet riktar sig mot den åldersgrupp vi arbetar med. Därför skiljer sig innehållet åt mellan avdelningarna. Här kommer ett litet smakprov hur det har sett ut i veckan på Korallen, Lilla Opalen och Stora Opalen.

I förra veckan startade Korallen upp sin upptäckarresa med att inspireras av den kända polarexpeditionen där två upptäcktsresande utmanade naturens krafter med att resa med luftballong mot Nordpolen. Vad behöver man ha med sig när man ska upptäcka nya saker och vad kan vi lära oss om det som finns precis utanför husknuten? Behöver vi resa långt långt bort för att genomföra expeditioner? Eleverna på Korallen är i full gång!

På Lilla Opalen har eleverna under hela läsåret provat olika platser runtomkring vår skola, när de på torsdagar haft sin verksamhet i någon närliggande park eller i idrottshallen. På så sätt lär de sig känna igen nya platser. Fokus har legat på att hitta nya lekmiljöer där det både finns gott om fysisk utrymme och där nya idéer på lekar kan växa fram. Flera elever på Lilla Opalen är intresserade av att testa nya saker och upptäcka det som finns runtomkring dem.

På Stora Opalen riktar vi verksamheten en liten bit utanför skolans värld. Det är viktigt att ju äldre eleverna blir, att vi kan ge dem verktyg för hur och information om, vad som finns att välja på den dagen de inte längre går på fritids. På fredagar framöver gästas Stora Opalen av någon gäst som beskriver ett fritidsintresse som han/hon utövar. Tanken är att detta ska inspirerar eleverna och kanske få dem att testa något nytt. I fredags gästades de av Ludvig Frank som gav dem sin fotbollshistoria. Eleverna på Stora Opalen kommer även på torsdagar att ha en aktivitet kallad ”Wild Life”. Då tar vi oss utanför skolans område och utforskar vad som finns i närliggande kvarter.

Följ med oss i bloggen om vad som sker under de kommande veckorna!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s