Äntligen ett inlägg! :)

Veckorna susar förbi och uppdateringar på bloggen om vår vardag på Opalen har varit haltande. Vi är i en invänjningsperiod med nya telefoner och annan ny teknik som påverkat våra inlägg. Vi ber om ursäkt för det men kommer här med lite nygammal information om våra eftermiddagar på Opalen. För sprudlande aktivitet har vi ändå fast det inte syns på bloggen 🙂

Temat för detta läsår på fritids är ”Vi tar hand om varann och våra saker”. Detta kommer på olika sätt att färga vår verksamhet, så håll ögonen öppna! Under de första veckorna ägnas mycket tid på fritids till att få rutiner och gruppen att fungera. De nya Opalerna, eleverna i år två, fick en tidig introduktion av de äldre vad det innebär att vara en Opal. Det genomfördes olika uppdrag som i slutet resulterade i att man blev ”dubbad” till en Opal. Det var väldigt högtidligt.

För att träna oss i att ta hand om våra gemensamma saker utser vi varje vecka två superhjältar som är extra ansvariga för ordningen på fritids. De ansvarar även för mellanmålet varje dag. Detta är ett uppdrag som de flesta ser fram emot. Efter en vecka och avklarat uppdrag firas superhjältarna med en liten extra belöning, en valfri smoothie! Mums!

Parallellt med detta tema fortsätter vi även på fjolårets utmaning; att utveckla leksinnet hos varandra. Vi har precis avslutat en aktivitet vi kallat för ”cars”. Vi har tillverkat bilar av toalettrullar och haft en utställning av dessa där vi utsåg vildarna med ”bäst design, ”smartast byggd” samt ”bäst färger”. Nu fortsätter vi att göra ”världar” till dessa som slutligen leder till ett filmprojekt…

Vi gör alltså en egen film! Och det är grymt roligt! Hittills har vi skapat ett antal filmer och snart är det nog dags förmår egen filmfestival. Här finns många blivande talanger minsann!

Som sagt, det händer mycket hos oss. Och mer spännande ligger framför. Nu kommer även hösten med buller och brak och därmed kylan. Såklart kommer vi fortfarande att vara ute en del så se till att era barn har det de behöver för att inte frysa.

Under v. 40 kommer en del nya ansikten att synas på fritids. Karin S och Malin har utvecklingssamtal och ersätts då med andra lärare. Carin B finns på plats hela veckan så fråga henne om det är något.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s